Over Aukje te Kaat – De Hooggevoelige Therapeut

Als kind had ik al het verlangen om de wereld mooier te maken. Deze kwaliteit komt voort uit mijn grootste angst, namelijk dat er voor mij geen plek was. Dit is mijn vroegste ‘imprint’, de eerste conclusie die ik heb getrokken. Door mijn best te doen, het anderen het naar hun zin te maken, een grote glimlach op te zetten,  en vooral door heel hard te werken, hoopte ik toch mijn plek te verdienen.

Ik heb over de hele wereld gewerkt met verschillende jongerenorganisaties en prachtige reizen gemaakt maar ik kon er niet helemaal ‘bij’ zijn. Ik weet nog dat ik naar de Victoria Falls in Zambia stond te kijken, en me realiseerde dat het leek alsof ik naar de tv keek. Als ik niet echt ‘daar’ was.

Voor bevestiging was ik erg gericht op de buitenwereld. Ik maakte keuzes door mezelf de vraag te stellen ‘wat zou persoon x hiervan vinden?’ Ik wist niet hoe ik kon kiezen vanuit mezelf. Toen gebeurde er iets belangrijks: mijn ex-vriend werd opgenomen in een psychiatrische instelling. Ik was alleen maar met hem bezig. Dat leidde tot de vraag ‘hoe kan ik eigenlijk voor mezelf zorgen?’ Dat werd mijn leidende vraag. Niet dat ik me niet meer om andere mensen bekommer – helemaal niet! Maar ‘eerst ikzelf, dan pas de ander’ bleek tijdelijk heel belangrijk.

De passie voor zelfzorg werd groter en groter. Ik ging cursussen en opleidingen doen in (lichaams)bewustzijn, yoga en energiewerk. Mijn hooggevoeligheid en mijn empathische persoonlijkheid zijn mijn kracht geworden. Ik hoefde me niet langer stoerder of weerbaarder voor te doen dan ik was. Juist van dat keurslijf mocht ik mezelf ontdoen.

Door de jaren heen verzamelde ik allerlei tools om te gronden en energetisch goed voor mezelf te zorgen. Maar daarvoor moest ik écht op zoek, bij allerlei opleidingen en verschillende therapeuten. Het is mijn verlangen om deze reis samen met anderen te maken – in gelijkwaardigheid, in openheid en in veiligheid.

Mijn opleidingen

 • 2019-2023 Beroepsopleiding tot levenstherapeut, School of Life
 • 2021 Facilitator training multidimensionaliteit in groepen, Healing Arts
 • 2020 Praktisch werken met Psychopathologie, Con Amore
 • 2019-2020 Yin Yoga Docentenopleiding (200 uur), De Nieuwe Yogaschool
 • 2018-2019 HBO Medische basiskennis, Con Amore
 • 2017-2018 Bewustzijnsjaar, Generation Intuition
 • 2017 Master Trainer: Train de Trainer
 • 2017 Reiki level 1 training
 • 2012-2014 Advanced master conflict & development, Universiteit Gent
 • 2011-2012 Onderzoek naar life skills onder jonge professionals, Universiteit Gent
 • 2005-2009 Bachelor & Master sociologie, Radboud Universiteit Nijmegen

Als geen ander kan Aukje meevoelen waar je blokkeert en dit terugspiegelen naar je. Ze heeft een groot talent om door alle laagjes heen te kijken, zelfs die je zelf nog niet gezien had, en tot de kern van je gevoel te komen. Het fijne is..dat ze zelf ook mens is; oprecht meevoelt maar professioneel is. Meteen bij binnenkomst geeft ze je gevoel dat je welkom bent. Dat alles er mag zijn. Ik zou haar echt iedereen kunnen aanraden!

Thomas

Aukje voelt ontzettend goed mee. Niet met de woorden of het verhaal, maar wat er in je lijf gebeurt. Ze kan goed eerlijk en oordeelloos spiegelen, wat me echt geholpen heeft in bewust worden. Doordat zij kon benoemen wat ze mee voelde, ben ik me bewuster geworden van wat ik allemaal voel en heeft dat meer bestaansrecht gekregen. Geen eindeloze herhalende gesprekken, maar doen, voelen en ervaren bij Aukje.

Anna

Aukje is een heel fijne therapeut. Zelfs na een paar sessies heeft het me al heel veel gebracht 🙏🏼. Met veel liefde en aandacht gaat Aukje in gesprek. Ze heeft me heel fijne en vernieuwende inzichten gegeven.

Jada

Aukje is een zeer sensitieve coach die je liefdevol begeleidt op je pad. Ze brengt veel mee vanuit haar verschillende opleidingen en ervaring. Aanrader voor iedereen die diepgaand wil werken!

Lisa

Aukje is een therapeut die je helpt om (weer) in contact te komen met je hooggevoeligheid en subtiele waarneming. In haar aanwezigheid heb ik magische ervaringen gehad die me verder hebben geholpen in mijn processen. Ik raad Aukje aan als therapeut en adviseer je om een kennismakingsgesprek met haar te plannen.

Eva

Aukje is een fijne luisteraar, vraagt door en heeft een fijn meelevend vermogen. In de gesprekken met Aukje kwam ik op basis van hedendaagse struggles tot verschillende inzichten over mijzelf en hoe anderen zich tot mij verhouden.
Aukje kon mij goed lezen en gaf mij spiegels over gedrag en gevoel. Bij een behandeling kwam ik tot diepe ontspanning wat erg fijn was!

Vrouw, 30

Aukje is een fijne, betrouwbare coach. Met haar sensitiviteit voelt ze feilloos aan wat je nodig hebt en helpt ze je om beter voor jezelf te zorgen. Ook haar yogalessen zijn een aanrader!

Elaine

Aukje is voor mij een zeer fijne coach met een warme persoonlijkheid. Ze straalt veel rust uit en heeft altijd oor voor jouw persoonlijke verhaal. Tegelijkertijd ziet ze precies wanneer je innerlijke saboteur aan het woord is en weet ze je vanuit een pure verbinding gemakkelijk weer terug in het hier en nu te brengen. Ten slotte biedt ze ook handige oefeningen aan om thuis mee aan de slag te gaan. Ik heb onze contactmomenten als zeer waardevol ervaren!

Marcel

Aukje hielp me weer terug te keren naar mijzelf en mijn energie te hervinden. Aukje is een zeer sensitieve persoon en voelt wat kan helpen. Een waardevolle coach en yoga docent.

Carla

Ik kwam met de hulpvraag: help mij weer te voelen. Want ik deed zoveel op het hoofd. Bij Aukje zag ik in dat 'ik' mijn lichaam ben en dat het me miste. Ik leerde over chakra's en wat ze me vertelden. Ik kon ze voor het eerst, in alle veiligheid bij Aukje, ervaren.

Fleur

Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van mijn aanbod.