Heb je last van stress, angst en pieker je veel? Herken je je in kenmerken van hooggevoeligheid?

Kom naar HSP therapie in Utrecht. Ik help je jouw leven vorm te geven zoals dat bij je past.

Herken je dit?

Je bent ben jezelf een beetje kwijt, of je bent moe, misschien angstig. Dingen lijken jou meer energie te kosten dan bij andere mensen. Soms loop je juist leeg op contact met andere mensen. Misschien bewust, of onbewust. Ligt je focus dan veel op de ander? Dan weet je niet meer precies wat jij wil en wie jij bent. Je probeert je grenzen in de gaten te houden, maar je gaat er toch overheen. Soms heb je het niet eens door.

Je herkent je in de kenmerken van hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid en HSP, een highly sensitive person(ality). Je denkt veel na. Misschien heb je het idee dat je een klik mist met anderen, of voel je je een beetje “anders”. Je bent hooggevoelig, hebt interesse in spiritualiteit, of je wilt graag meer leven vanuit je intuïtie. Misschien ben je al hard op weg om dit voor elkaar te krijgen, of lijken andere mensen het niet goed te begrijpen en praat je er daarom niet veel over. Je verlangt naar gelijkgestemden, een luisterend oor, of hulp en handvatten. Je voelt dat je op een goede weg bent om steeds meer jezelf te worden, maar stiekem is dit pad ook best wel spannend. Niet wat je voelt en ervaart is met je hoofd te begrijpen.

Het is niet raar wat je voelt en ervaart! Sterker nog: het is jouw kwaliteit, dat je alles zo bewust ervaart.

In een HSP therapie traject in Utrecht help ik je graag om los te laten wat niet langer passend is (ook energetisch), en om te leren luisteren naar de taal van je lichaam en je intuïtie. Om te gaan leven volgens je zielsmissie.

Over mij

Ik ben Aukje te Kaat, de hooggevoelige therapeut. Mijn praktijk in Utrecht is een uiting van wie ik ben, de tools die ik zelf ook inzet in mijn dagelijks leven, om dichtbij mezelf te komen en te blijven, om mijn frequentie te verhogen en hoog te houden.
Als kind had ik vaak heimwee, naar andere plekken en vervlogen tijden. Een sterke hang naar romantiek, en ik was op zoek naar liefde. Ik kwam erachter: ik ben hooggevoelig, maar ik kon er weinig mee want het contact met mijn lichaam was verbroken. Toen mijn toenmalige vriend werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, was dat mijn 'wake up call'. In mij ontstond het verlangen om dat contact weer te herstellen. Ineens vroeg ik me af: 'Kan ik eigenlijk wel voor mezelf zorgen? En hoe werkt dat dan?' Ik had geen idee, maar het zaadje was geplant.
In de afgelopen 8 jaar ben ik heel intensief bezig geweest met mijn eigen ontwikkeling, en opleidingen en cursussen. Doordat er steeds meer stevigheid en rust in mij kwam, kwamen er steeds meer herinneringen uit mijn kindertijd terug - waar ik me in eerste instantie eigenlijk weinig van kon herinneren.
Ik begrijp nu haarfijn hoe mijn eigen ´systeem´ werkt. Ik ben heldervoelend, wat betekent dat ik jou kan spiegelen wat er met jouw (energetisch) lichaam gebeurt terwijl ik diep verankerd blijf in mezelf. Ik heb een grote liefde gekregen voor het prenatale veld - dat zijn alle onbewuste herinneringen die we hebben van de tijd voor we 3 jaar waren. Deze 'imprints' zijn zó jong, dat we ze niet concreet herinneren, maar ons lichaam weet het wel nog. Dit is ook de reden dat ik werk met het lichaam. We hoeven niet alles te begrijpen: het lichaam vertelt ons precies aan welk volgend stapje we toe zijn.
Mensen hebben niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energetisch lichaam. Bewustzijn hierop heeft mij heel erg geholpen om te begrijpen waar mijn klachten en struikelblokken vandaan kwamen. Ik kwam steeds dichter bij mezelf.
Als je HSP therapie komt doen bij mij in de praktijk in Utrecht, leer jij ook jouw eigen gebruiksaanwijzing kennen. Als er steeds meer veiligheid in je komt, dan voelt het veilig om laagje voor laagje je maskers af te gaan leggen. Zo word je steeds meer je echte zelf, en ga je steeds meer leven vanuit wie je in essentie altijd al was.

Leer de signalen van je lichaam serieus te nemen en om te vertrouwen op je intuïtieve en subtiele waarnemingen.

Alles is energie: je fysieke lichaam, je gedachten, je emoties, het energetische veld om je heen, en je onzichtbare spirits. Ik werk met al deze lagen.

Ons energieveld is niet statisch; het verandert voortdurend van vorm en grootte. Het reageert op alles wat we doen, denken en voelen, maar ook op wie en wat we tegenkomen. Zeker mensen die zich herkennen in HSP kenmerken passen zich gemakkelijk aan aan hun omgeving. Bewustzijn hierop helpt om dichterbij jezelf te leren komen. Dit noem ik energetisch bewustzijn. Dit oefenen we tijdens de sessies.

Hoe dichter je bij jezelf komt, hoe meer je transformeert tot wie je in essentie bent. Je gaat je niet meer identificeren met hoe je eruit ziet, of wat je doet in het leven, maar je gaat leven volgens de fluisteringen van je ziel, in samenwerking met alles en iedereen om je heen. Dit noem ik spiritueel bewustzijn. Het brengt rust en vertrouwen in het leven.

Kom HSP therapie doen in Utrecht, samen bekijken we waar jij tegenaan loopt en onderzoeken we wat bij jou past.

Energetische therapie: een combinatie van behandeling, bewustwording, coaching en praktische handvatten

Energetische healing

Als er sprake is van vermoeidheid of overprikkeling, doe ik een energetische behandeling op de massagetafel. Het geeft je een gevoel van veiligheid, en het helpt je weer contact te maken met je lichaam. Eigenlijk begint de energetische healing al zodra je de ruimte binnenkomt. Er is liefde en aandacht en die is helemaal voor jou. Ik werk op fysiek (en cel) niveau, maar ook op de emotionele laag en de spirituele laag. Energetische healing zorgt voor beweging, waardoor je merkt dat je beter kunt gaan luisteren naar de signalen van je lichaam en de dingen opeens minder stroef verlopen.

Energetische reading

Energievelden ‘lezen’ is voor mij iets heel natuurlijks. Ik kan zien en voelen waar en wanneer jij energie ‘verliest’. We gaan samen op zoek naar de manieren die bij jou passen om ook weer op te laden. Als jij komt met een intentie om meer bewustzijn hierop te creëren, dan gaan we daarmee aan de slag. Je leert contact te maken met je energetische veld, en samen onderzoeken we jouw systeem: hoe kun jij zelf energetische blokkades waarnemen en oplossen? Hoe zit dit in interactie met anderen? Je leert hoe je dit kunt toepassen in je dagelijks leven.

HSP Coaching & Therapie

Ik help je om jezelf, jouw verleden en je kwaliteiten beter te leren kennen. Bijvoorbeeld: als je hoogsensitief bent, dan is het soms even zoeken naar hoe je dit kunt inzetten als kwaliteit. Hoe kun je je grenzen aangeven? Hoe ga je om met overprikkeling? Wat doe je als je dingen voelt die niet van jou zijn? En welke gedachten en overtuigingen heb jij hier allemaal over? Hoe ga je om met ingrijpende gebeurtenissen, heb je dan contact met je innerlijk kind? Je gaat jezelf steeds meer omarmen door ook die stukjes te leren kennen. Ik zorg ervoor dat je handvatten krijgt die je in je dagelijks leven ook kunt inzetten.

Lichaamsbewustzijn

Als we lastige dingen meemaken, dan verliezen we het contact met het lichaam. Liever willen we dat gevoel niet meer voelen. Daardoor kunnen klachten ontstaan, zoals vermoeidheid, of ´leven vanuit je hoofd´. We kunnen het contact herstellen door gebruik te maken van ademhalingsoefeningen, grondingsoefeningen, meditatie en visualisatie. Ook doen we oefeningen om het lijf te voelen en kracht op te bouwen. Hoe meer je het contact met je lichaam herstelt, hoe meer stevigheid je zult ervaren.

Opstellingen

Ieder mens is onderdeel van verschillende systemen. Naast je gezin van herkomst, heb je ook je systeem van voorouders, vorige levens en parallelle levens. Soms is een patroon in jouw leven moeilijk te doorbreken omdat het vast zit in het systeem. Door te kijken naar de oorsprong van bepaald gedrag, en door te kijken naar wat er in de onderstroom in het systeem gebeurt, kun je dingen loslaten en gedrag doorbreken.

Klank

Ik zet het gebruik van klank en vibratie in. Klank werkt door op celniveau in je lichaam. Het gaat niet om het geluid, maar om de trilling. Toen we nog heel jong waren, konden we nog niks met taal, maar konden we wel al trillingen en frequenties waarnemen. Je lichaam herkent deze en herinnert ze zich. Je lichaam reageert erop. Klank brengt in beweging wat vast zit, en dit werkt door op deze jonge, onderbewuste lagen.

Investering

Sessies zijn €80 per 60 minuten (incl. BTW)

Als de sessies langer duurt (tot max. 90 minuten) factureer ik ook de ‘extra’ tijd. We starten altijd met een gratis Zoom meeting van 30 minuten om elkaar te leren kennen. Zo kun je meteen ervaren hoe ik werk. Als dat goed voelt, dan doen we daarna een eerste sessie. Van tevoren vul jij een formulier in. Voor de eerste sessie vul jij een formulier in. Zo kunnen we ons allebei goed voorbereiden.

Vrijwel altijd zijn er meerdere sessies nodig om te bereiken wat voor jou belangrijk is. Hoeveel precies, dat stemmen we samen af. Mijn HSP therapie trajecten in Utrecht zijn altijd op maat.

Ik heb nu een actie! De eerste sessie kost €60 (incl. BTW).

Hoe anderen mijn begeleiding ervaren hebben:

Als geen ander kan Aukje meevoelen waar je blokkeert en dit terugspiegelen naar je. Ze heeft een groot talent om door alle laagjes heen te kijken, zelfs die je zelf nog niet gezien had, en tot de kern van je gevoel te komen. Het fijne is..dat ze zelf ook mens is; oprecht meevoelt maar professioneel is. Meteen bij binnenkomst geeft ze je gevoel dat je welkom bent. Dat alles er mag zijn. Ik zou haar echt iedereen kunnen aanraden!

Thomas

Aukje is een fijne luisteraar, vraagt door en heeft een fijn meelevend vermogen. In de gesprekken met Aukje kwam ik op basis van hedendaagse struggles tot verschillende inzichten over mijzelf en hoe anderen zich tot mij verhouden.
Aukje kon mij goed lezen en gaf mij spiegels over gedrag en gevoel. Bij een behandeling kwam ik tot diepe ontspanning wat erg fijn was!

Vrouw, 30

Aukje is een heel fijne therapeut. Zelfs na een paar sessies heeft het me al heel veel gebracht 🙏🏼. Met veel liefde en aandacht gaat Aukje in gesprek. Ze heeft me heel fijne en vernieuwende inzichten gegeven.

Jada

Aukje is voor mij een zeer fijne coach met een warme persoonlijkheid. Ze straalt veel rust uit en heeft altijd oor voor jouw persoonlijke verhaal. Tegelijkertijd ziet ze precies wanneer je innerlijke saboteur aan het woord is en weet ze je vanuit een pure verbinding gemakkelijk weer terug in het hier en nu te brengen. Ten slotte biedt ze ook handige oefeningen aan om thuis mee aan de slag te gaan. Ik heb het als zeer waardevol ervaren!

Marcel

Praktische informatie

De HSP therapie sessies vinden plaats in mijn praktijk in Utrecht. Eventueel kunnen we een combinatie doen met online sessies via Zoom. Als je contact met me opneemt, dan doe ik altijd eerst een gratis kennismakingsgesprek via Zoom van 30 minuten. Jij kunt uitleggen waar je voor komt en ik zal wat vertellen over hoe ik werk. Voelt dit goed, dan vraag ik je voor de eerste sessie een intakeformulier in te vullen. Tijdens de intake brengen we jouw levensloop en je hulpvraag in kaart, en bespreken we wat ik denk bij te kunnen dragen.
Praktijkadres 1: Oudegracht 243, Utrecht (Centrum)
Praktijkadres 2: M.H. Trompstraat 16, Utrecht (Wittevrouwen)

Even kennismaken?

Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van mijn aanbod.