Ben je moe of overprikkeld? Wil je van jouw hooggevoeligheid je allergrootste kracht maken?

Een online traject geeft jou meer bewustzijn en praktische tools zodat je jouw handleiding beter leert kennen en dit in het dagelijks leven kunt gaan toepassen.

Herken je dit?

Je piekert veel. Je kun je nog úren, soms wel dagen, bezighouden met die lastige situatie. Ruzies lijken bij jou heftiger binnen te komen dan bij andere mensen. Je ervaart veel emoties, misschien huil je vaker dan anderen. Het is niet helemaal duidelijk of deze emoties echt van jou zijn. Je ervaart dingen als ‘heftig’ en je gehoor en je reukvermogen en zintuigen zijn (over)gevoelig. Van al die indrukken moet je bijkomen, en opladen doe je misschien het best alleen.

Dit kan allemaal super lastig zijn. Als je niet weet hoe je hiermee om kunt gaan, raak je overprikkeld, snel geïrriteerd, overweldigd of moe. Misschien heb je zelfs al een burnout (gehad).

Maar… natúúrlijk brengt jouw gevoeligheid ook super mooie kwaliteiten met zich mee. Je voelt emoties goed aan. Je hebt motivatie om voor anderen te willen zorgen. Je houdt van fijne, rustige plekken en mensen met een fijne vibe, en die trek je dan ook aan. Je bent creatief, en hebt oog voor detail. Misschien heb je een mooie spirituele verbinding, of voel je mee met de aarde.

Deze kwaliteiten komen minder naar de oppervlakte, als je door de bomen het bos niet meer ziet door alle klachten. Verlang jij ernaar daar beter mee om te gaan? Hoe je beter grenzen kunt stellen, en je overprikkeling minder te laten worden? Ben je op zoek naar concrete handvatten om goed voor jezelf te kunnen zorgen?

In een online traject leer ik je hele simpele methoden om je eigen energiesysteem te leren kennen, bij jezelf te komen en grenzen te gaan stellen. Zodra je je veiliger gaat voelen in je lichaam, ga je er beter naar kunnen luisteren. Dan ga je ook ontdekken welke krachten er schuilen achter jouw hooggevoeligheid. Gun je het jezelf?

Over mij

Ik ben Aukje te Kaat, de hooggevoelige therapeut. Als kind had ik vaak heimwee, naar andere plekken en vervlogen tijden. Ik kwam erachter: ik ben hooggevoelig, maar ik kon er weinig mee want het contact met mijn lichaam was verbroken. Toen het niet goed ging met mijn toenmalige vriend, was dat mijn 'wake up call'. Ineens vroeg ik me af: 'Kan ik eigenlijk wel voor mezelf zorgen? En hoe werkt dat dan?' Ik had geen idee, maar het zaadje was geplant.
Sinds 2015 ben ik heel intensief bezig geweest met mijn eigen ontwikkeling, opleidingen en cursussen. Doordat er steeds meer stevigheid en rust in mij kwam, kwamen er steeds meer herinneringen uit mijn kindertijd terug - dingen waar ik me in eerste instantie eigenlijk weinig van kon herinneren.
Ik begrijp nu haarfijn hoe mijn eigen ´systeem´ werkt.

In een online traject leer jij je energieveld kennen, en ga je de signalen van je lichaam beter begrijpen. We doen veel oefeningen en ik geef je praktische tools mee. Zo wordt je overprikkeling en vermoeidheid steeds minder, en kom je in contact met jouw unieke kwaliteiten als hoogsensitief mens!

Wat zijn hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit? Waarom loop ik nu zo leeg, en hoe voorkom ik dat in de toekomst?

Er is al veel gezegd en geschreven over deze begrippen en wat de verschillen zijn. Mijn visie is dat een deel van de bevolking prikkels anders verwerkt, en dat je daarmee geboren kunt worden. Prikkelverwerking kan ook minder goed verlopen, kan worden veroorzaakt óf verergerd door trauma. Een combinatie van nature en nurture dus. Als het té spannend is om in ons eigen lichaam aanwezig te blijven en te blijven voelen, dan beslissen wij – heel slim – om niet zoveel in het eigen lichaam te voelen. Ik zie veel HSP’ers die overweldigd zijn door de wereld doordat ze hier een automatisme van hebben gemaakt. Ze zijn niet bij zichzelf aanwezig, en kunnen dus ook hun eigen behoeften en grenzen niet voelen.

Als jij last hebt van overprikkeling en vermoeidheid, dan gaan we daar eerst mee aan de slag. De tweede stap is het weer voelen van je eigen lichaam. Vanuit je eigen lichaam kun je weer (bewust) contact gaan maken met de kosmos en de aarde. Vanuit hier krijg jij weer zicht op jouw prachtige, unieke kwaliteiten!

Ik werk op een heel praktische manier. Ik betrek het lichaam overal bij, want de uitdaging is juist om daar weer contact mee te maken. Daarnaast werk ik veel met de energetische bewegingen van het lichaam. Als iets spannend is, dan gaan HSP´ers heel makkelijk weg van zichzelf. Dit leren herkennen is super fijn! Want dan kun je er in je dagelijks leven ook op letten.

Ik ben heldervoelend, wat betekent dat ik jou kan spiegelen wat er met jouw (energetisch) lichaam gebeurt terwijl ik diep verankerd blijf in mezelf. Dit kan online net zo goed als in de praktijk.

Online bewustszijnssessies: van klacht naar kracht!

Coaching

Hoe kun je je grenzen aangeven? Hoe ga je om met overprikkeling, en welke overtuigingen heb je daar allemaal over? Wat doe je als je dingen voelt die niet van jou zijn? Ik zorg ervoor dat je handvatten krijgt die je in je dagelijks leven ook kunt inzetten, maar ik spiegel je ook om de dingen anders te gaan zien dan je altijd hebt gedaan.

Energetische reading

Energievelden ‘lezen’ is voor mij iets heel natuurlijks. Ik kan zien en voelen waar en wanneer jij energie ‘verliest’. Je leert zelf contact te maken met je energetische veld, en samen onderzoeken we jouw systeem: hoe kun jij zelf energetische blokkades waarnemen en oplossen? Hoe zit dit in interactie met anderen? Je leert hoe je dit kunt toepassen in je dagelijks leven.

En wat levert dit dan op? Dit zijn kwaliteiten van hooggevoelige mensen.

Ik hoor zo vaak cliënten die zeggen ‘ik ben hooggevoelig, en ik ben zo moe!’. Dan verwar je hooggevoeligheid met je klachten die erbij kunnen horen, terwijl er ook zulke mooie kwaliteiten zijn!
In mijn ervaring kiezen hoogsensitieve mensen er op zielsniveau voor om te incarneren met deze specifieke eigenschappen. Ik zie in variërende mate mensen met een open energieveld, een gevoelig zenuwstelsel, het vermogen om subtiele energieën waar te nemen, een sterke behoefte aan vrede en harmonie en een diep gevoel dienstbaar te willen zijn.
Juist doordat het energieveld zo open is en er zoveel energieën het systeem binnenkomen, hebben we heel specifieke talenten. HSP’ers kunnen vaak subtiele energieën of onzichtbare sferen waarnemen. We reizen gemakkelijk in het universum door een verruimd bewustzijnstoestand. Soms hebben we paranormale vermogens en een sterke intuïtie. Hiermee zijn we in staat een brug te slaan tussen de zichtbare en de onzichtbare wereld. HSP’ers ervaren grote (com)passie en stemmen zich makkelijk af op andermans emoties en gevoelens. We zijn graag in een omgeving met hoge frequenties en sommigen communiceren gemakkelijk met dieren, planten, stenen of bomen.
We worden dikwijls geboren in families of gemeenschappen die onze vermogens niet (h)erkennen. Dit biedt ons een mogelijkheid om ontzettend veel te leren in dit leven.

Stap voor stap leer je je eigen gebruiksaanwijzing beter kennen. Je verkent je eigen grenzen, waardoor je meer rekening gaat houden met jezelf. Je leert jouw unieke kwaliteiten kennen. Je vertrouwt op je gevoel en de signalen van je lichaam. Het resultaat: meer plezier én meer energie. Een leven waar je energie van krijgt, in plaats van dat het energie kost.

Investering

Sessies zijn €80 per 60 minuten (incl. BTW).

Als de sessies langer duurt (tot max. 90 minuten) factureer ik ook de ‘extra’ tijd. We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek om elkaar te leren kennen. Zo kun je meteen ervaren hoe ik werk. Als dat goed voelt, dan doen we daarna een eerste sessie. Van tevoren vul jij een formulier in. Zo kunnen we ons allebei goed voorbereiden.

Vrijwel altijd zijn er meerdere sessies nodig om te bereiken wat voor jou belangrijk is. Hoeveel precies, dat stemmen we samen af. Mijn trajecten zijn altijd op maat.

 

Ik heb nu een actie: je eerste sessie (60 minuten) kost slechts €60 (incl. BTW).

Hoe anderen mijn begeleiding ervaren hebben:

Aukje voelt ontzettend goed mee. Niet met de woorden of het verhaal, maar wat er in je lijf gebeurt. Ze kan goed eerlijk en oordeelloos spiegelen, wat me echt geholpen heeft in bewust worden. Doordat zij kon benoemen wat ze mee voelde, ben ik me bewuster geworden van wat ik allemaal voel en heeft dat meer bestaansrecht gekregen. Geen eindeloze herhalende gesprekken, maar doen, voelen en ervaren bij Aukje.

Anna

Ik kwam met de hulpvraag: help mij weer te voelen. Want ik deed zoveel op het hoofd. Bij Aukje zag ik in dat 'ik' mijn lichaam ben en dat het me miste. Ik leerde over chakra's en wat het me vertelde. Ik kon ze voor het eerst, in alle veiligheid bij Aukje, ervaren.

Fleur

Aukje hielp me weer terug te keren naar mijzelf en mijn energie te hervinden. Aukje is een zeer sensitieve persoon en voelt wat kan helpen. Een waardevolle coach en yoga docent.

Carla

Aukje is een fijne , betrouwbare coach. Met haar sensitiviteit voelt ze feilloos aan wat je nodig hebt en helpt ze je om beter voor jezelf te zorgen.

Elaine

Praktische informatie

De online sessies vinden plaats via Zoom. Als je contact met me opneemt, dan doen we eerst een gratis kennismaking, waarin jij ook al je vragen kunt stellen. Voelt dit goed, dan vraag ik je voor de eerste sessie een intakeformulier in te vullen. Tijdens de intake brengen we jouw levensloop en je hulpvraag in kaart, en bespreken we wat ik denk bij te kunnen dragen.

Waarom online?
Ik heb heel goede ervaringen met online sessies. Wat er o.a. zo fijn aan is, is dat je achteraf niet meer hoeft te reizen, en je meteen in het comfort van je eigen huis zit. Soms is het fijn om na de sessie - wanneer je helemaal ontspannen bent - nog even in meditatie te blijven zitten. Ik zie ook dat sommige cliënten juist thuis, in de veiligheid, meer aanwezig kunnen zijn.

Even kennismaken?

Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van mijn aanbod.