Wil je graag minder stress en piekeren, en juist meer in contact staan met je grenzen, behoeften en intuïtie?

Ik neem je mee op het pad van lichamelijk en energetisch bewustzijn!

Herken je dit?

Je bent ben jezelf soms een beetje kwijt, of je bent moe. Dingen lijken jou meer energie te kosten dan bij andere mensen. Soms loop je juist leeg op contact met andere mensen. Misschien bewust, of onbewust. Ligt je focus dan veel op de ander? Dan weet je niet meer precies wat jij wil en wie jij bent. Je probeert je grenzen in de gaten te houden, maar je gaat er toch overheen. Soms heb je het niet eens door.

Je denkt veel na. Misschien heb je het idee dat je een klik mist met anderen, of voel je je een beetje “anders”. Je bent hooggevoelig, hebt interesse in spiritualiteit, of je wilt graag meer leven vanuit je intuïtie. Misschien ben je al hard op weg om dit voor elkaar te krijgen, of lijken andere mensen het niet goed te begrijpen en praat je er daarom niet veel over. Je verlangt naar gelijkgestemden, een luisterend oor, of hulp en handvatten. Je voelt dat je op een goede weg bent om steeds meer jezelf te worden, maar stiekem is dit pad ook best wel spannend. Niet alles wat je voelt en ervaart is met je hoofd te begrijpen.

Het is niet raar wat je voelt en ervaart! Sterker nog: het is jouw kwaliteit, dat je alles zo bewust ervaart.

In een traject help ik je graag om los te laten wat niet langer passend is, hoe je weer kunt opladen, en hoe je kunt luisteren naar de taal van je lichaam en je intuïtie.

Over mij

Ik ben Aukje te Kaat, de hooggevoelige therapeut. Mijn praktijk is een uiting van wie ik ben. Ik zet tools in die ik ook in mijn eigen leven inzet om dichtbij mezelf te komen en te blijven.
Als kind had ik vaak heimwee, naar andere plekken en vervlogen tijden. Een sterke hang naar romantiek, en ik was op zoek naar liefde. Ik kwam erachter: ik ben hooggevoelig, maar ik kon er weinig mee want het contact met mijn lichaam was verbroken. Toen mijn toenmalige vriend werd opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, was dat mijn 'wake up call'. In mij ontstond het verlangen om dat contact weer te herstellen. Ineens vroeg ik me af: 'Kan ik eigenlijk wel voor mezelf zorgen? En hoe werkt dat dan?' Ik had geen idee, maar het zaadje was geplant.
In de afgelopen 8 jaar ben ik heel intensief bezig geweest met mijn eigen ontwikkeling, opleidingen en cursussen. Doordat er steeds meer stevigheid en rust in mij kwam, kwamen er steeds meer herinneringen uit mijn kindertijd terug - waar ik me in eerste instantie eigenlijk weinig van kon herinneren.
Ik begrijp nu haarfijn hoe mijn eigen ´systeem´ werkt. Ik ben heldervoelend, wat betekent dat ik jou kan spiegelen wat er met jouw (energetisch) lichaam gebeurt terwijl ik diep verankerd blijf in mezelf. Ik heb een grote liefde gekregen voor het prenatale veld - dat zijn alle onbewuste herinneringen die we hebben van de tijd voor we 3 jaar waren. Deze 'imprints' zijn zó jong, dat we ze niet concreet herinneren, maar ons lichaam weet het wel nog. Dit is ook de reden dat ik werk met het lichaam. We hoeven niet alles te begrijpen: het lichaam vertelt ons precies aan welk volgend stapje we toe zijn.
Mensen hebben niet alleen een fysiek lichaam, maar ook een energetisch lichaam. Bewustzijn hierop heeft mij heel erg geholpen om te begrijpen waar mijn klachten en struikelblokken vandaan kwamen.
Als je therapie komt doen bij mij, leer jij ook jouw eigen gebruiksaanwijzing kennen. Als er steeds meer veiligheid in je komt, dan voelt het veilig om laagje voor laagje je maskers af te gaan leggen. Zo word je steeds meer je echte zelf, en ga je steeds meer leven vanuit wie je in essentie altijd al was.

Leer de signalen van je lichaam serieus te nemen en om te vertrouwen op je intuïtieve en subtiele waarnemingen.

Alles is energie: je fysieke lichaam, je gedachten, je emoties, het energetische veld om je heen, en je onzichtbare spirits. Ik werk met al deze lagen.

Wat vertelt het je, die hoofdpijn? Of wat vertelt die gekke kriebel in je buik je, als je het idee hebt dat iemand niet de waarheid vertelt? Je lichaam heeft eigenlijk altijd gelijk, maar vaak durven we er niet op te vertrouwen. Door de signalen te leren begrijpen, kun je er echt naar gaan luisteren. Ik noem dit lichaamsbewustzijn.

Ons energieveld is niet statisch; het verandert voortdurend van vorm en grootte. Het reageert op alles wat we doen, denken en voelen, maar ook op wie en wat we tegenkomen. Zeker mensen die zich herkennen in kenmerken van hooggevoeligheid, sensitiviteit en de empathische persoonlijkheid passen zich gemakkelijk aan aan hun omgeving. Bewustzijn hierop helpt om dichterbij jezelf te leren komen. Dit noem ik energetisch bewustzijn.

Hoe dichter je bij jezelf komt, hoe meer je transformeert tot wie je in essentie bent. Je gaat je niet meer identificeren met hoe je eruit ziet, of wat je doet in het leven, maar je gaat leven volgens de fluisteringen van je ziel, in samenwerking met alles en iedereen om je heen. Dit noem ik spiritueel bewustzijn. Dit maakt dat je je meer thuis voelt, in je lichaam of op de aarde. Het brengt rust en vertrouwen in het leven. Het wordt ineens duidelijk waarom je leven is gelopen zoals het liep. Wat het je gebracht heeft. Dat je het niet alleen hoeft te doen. Dit verhoogt jouw vibratie. Bij een hogere vibratie ga je minder klagen en meer zelf verantwoordelijkheid nemen voor hoe jouw leven eruit ziet. Als jouw vibratie hoger is, trek je ook andere mensen aan die daarbij passen.

Energetische therapie: een combinatie van behandeling, bewustwording, coaching en praktische handvatten

Energetische healing

Als er sprake is van vermoeidheid of overprikkeling, kan ik een energetische behandeling op de massagetafel doen. Het helpt je weer contact te maken met je lichaam, op een zachte manier. Er is liefde en aandacht en die is helemaal voor jou. Ik werk op fysiek (en cel) niveau, maar ook op de emotionele laag. Energetische healing zorgt voor beweging – je energie gaat weer stromen. Daardoor kun je je lichaam weer voelen, en gaan luisteren naar de signalen ervan.

Energetische reading

Energie ‘lezen’ is voor mij iets heel natuurlijks. Ik kan zien en voelen waar en wanneer jij energie ‘verliest’. We gaan samen op zoek naar de manieren die bij jou passen om ook weer op te laden. Bewustzijn hierop helpt, want dan kun je er thuis ook op gaan letten. Samen onderzoeken we jouw energieveld. Hoe reageert het bijvoorbeeld op interactie met anderen? Hoe kun jij zelf energetische blokkades waarnemen en oplossen?

Coaching & Therapie

Misschien wil je leren je grenzen aan te geven, of wil je leren omgaan met overprikkeling. Als je hoogsensitief bent, dan is het soms even zoeken naar hoe je dit kunt inzetten als kwaliteit. Als er een ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden, kijken we hoe je jouw zenuwstelsel weer kunt kalmeren, of hoe je contact kunt maken met je innerlijk kind. Je gaat jezelf steeds meer omarmen door ook die stukjes te leren kennen.

Lichaamsbewustzijn

Als we lastige dingen meemaken, verliezen we het contact met het lichaam. Daardoor kunnen klachten ontstaan, zoals vermoeidheid, of je gaat ´leven vanuit je hoofd´. We kunnen het contact herstellen door met bv. ademhalings- en grondingsoefeningen, meditatie, visualisatie. Ook doen we oefeningen om het lijf te voelen en kracht op te bouwen. Als je meer in contact bent met je lichaam, zul je meer stevigheid ervaren.

Opstellingen

Ieder mens is onderdeel van verschillende systemen. Naast je gezin van herkomst, heb je ook je systeem van voorouders, vorige levens en parallelle levens. Soms is een patroon in jouw leven moeilijk te doorbreken omdat het vast zit in het systeem. Door te kijken naar de oorsprong van bepaald gedrag, en door te kijken naar wat er in de onderstroom in het systeem gebeurt, kun je dingen loslaten en gedrag doorbreken.

Klank

Ik zet het gebruik van klank en vibratie in. Klank werkt door op celniveau in je lichaam. Het gaat niet om het geluid, maar om de trilling. Toen we nog heel jong waren, konden we nog niks met taal, maar konden we wel al trillingen en frequenties waarnemen. Je lichaam herkent deze en herinnert ze zich. Je lichaam reageert erop. Klank brengt in beweging wat vast zit, en dit werkt door op deze jonge, onderbewuste lagen.

Investering

Sessies zijn €80 per 60 minuten (incl. BTW)

Als de sessies langer duurt (tot max. 90 minuten) factureer ik ook de ‘extra’ tijd. We starten altijd met een gratis kennismaking om elkaar te leren kennen. Jij vertelt waar je mee zit, en ik vertel hoe ik werk. Als dat goed voelt, dan doen we daarna een eerste sessie. Van tevoren vul jij een formulier in. Zo kunnen we ons allebei goed voorbereiden.

Vrijwel altijd zijn er meerdere sessies nodig om te bereiken wat voor jou belangrijk is. Hoeveel precies, dat stemmen we samen af. Mijn trajecten zijn altijd op maat.

 

Ik heb nu een actie: je eerste sessie (60 minuten) kost slechts €60 (incl. BTW).

Hoe anderen mijn begeleiding ervaren hebben:

Als geen ander kan Aukje meevoelen waar je blokkeert en dit terugspiegelen naar je. Ze heeft een groot talent om door alle laagjes heen te kijken, zelfs die je zelf nog niet gezien had, en tot de kern van je gevoel te komen. Het fijne is..dat ze zelf ook mens is; oprecht meevoelt maar professioneel is. Meteen bij binnenkomst geeft ze je gevoel dat je welkom bent. Dat alles er mag zijn. Ik zou haar echt iedereen kunnen aanraden!

Thomas

Aukje is een fijne luisteraar, vraagt door en heeft een fijn meelevend vermogen. In de gesprekken met Aukje kwam ik op basis van hedendaagse struggles tot verschillende inzichten over mijzelf en hoe anderen zich tot mij verhouden.
Aukje kon mij goed lezen en gaf mij spiegels over gedrag en gevoel. Bij een behandeling kwam ik tot diepe ontspanning wat erg fijn was!

Vrouw, 30

Aukje is een heel fijne therapeut. Zelfs na een paar sessies heeft het me al heel veel gebracht 🙏🏼. Met veel liefde en aandacht gaat Aukje in gesprek. Ze heeft me heel fijne en vernieuwende inzichten gegeven.

Jada

Aukje is voor mij een zeer fijne coach met een warme persoonlijkheid. Ze straalt veel rust uit en heeft altijd oor voor jouw persoonlijke verhaal. Tegelijkertijd ziet ze precies wanneer je innerlijke saboteur aan het woord is en weet ze je vanuit een pure verbinding gemakkelijk weer terug in het hier en nu te brengen. Ten slotte biedt ze ook handige oefeningen aan om thuis mee aan de slag te gaan. Ik heb het als zeer waardevol ervaren!

Marcel

Praktische informatie

De therapie sessies vinden plaats in mijn praktijk in Utrecht. Eventueel kunnen we een combinatie doen met online sessies via Zoom. Ik gebruik 2 praktijkruimtes:
1) M.H. Trompstraat 16, Utrecht (in de wijk Wittevrouwen) - hier doe ik de meeste sessies
2) Oudegracht 243, Utrecht (in het centrum)

Als je contact met me opneemt, doen we eerst een kennismakingsgesprek (via Zoom of de telefoon). Jij kunt uitleggen waar je voor komt en ik zal wat vertellen over hoe ik werk. Voelt dit goed, dan vraag ik je voor de eerste sessie een intakeformulier in te vullen. Tijdens de intake brengen we jouw levensloop en je hulpvraag in kaart.

Even kennismaken?

Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van mijn aanbod.